Blogg

Garcia stolt olympier

Först OS-golf med Henrik Stenson storspelande, därefter OS-gymnastik med damernas mångkamp. Det var verkligen en höjdarkväll på tv:n i går. Nu har Stenson precis gått ut på andra rundan, inlett med birdie, birdie och ligger därmed ensam tvåa (-7) bakom australiensaren Marcus Fraser (-8) som ännu inte gått ut. Känns som man får jobba fort här under eftermiddagen så jag blir klar med artiklarna jag ska skriva och kan följa fortsättningen av OS-spelet. Jättespännande!

Hoppas också att Rory McIlroy, Jordan Spieth, Dustin Johnson, Adam Scott, Jason Day och de andra som faktiskt valde bort de olympiska spelen sitter och följer tävlingen… och känner att de kanske gjorde fel val.

En som jag unnar en OS-medalj av hela mitt hjärta är spanjoren Sergio Garcia. Jag vet inte om någon golfare så helhjärtat gått all in på OS-golfen. På Facebook och twitter har Garcia gång på gång uttryckt sin stora förtjusning över att få delta i ett OS, och hur mycket han ser fram emot tävlingarna… och efter gårdagens varv, där spanjoren avslutade med ett otroligt andraslag på hål 18, och hade en decimeterlång putt för eagle så skrev han stolt på Facebook: ”Så är man officiellt en olympier!”

Liiite andra känslor än vad många av de andra spelarna i världstoppen givit uttryck för.

Sergio Garcia of Spain watches his shot on the fourth tee during the first round of the men's golf event at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Thursday, Aug. 11, 2016. (AP Photo/Alastair Grant)

Foto: AP Photo/Alastair Grant

Sergio Garcia under gårdagens runda i Rio. Visst ser han annorlunda ut utan keps?