Blogg

Lokala framgångar i Norge

Hade tänkt att jag skulle skriva lite om damernas OS här, men eftersom jag hittills inte varit hemma och kunnat se en enda sekund av tävlingarna, så spar vi det ett tag.

Istället är det lite kul att kika på livescoringen i Norge, där både damerna och herrarna på Nordea Tour spelar den här veckan.
På herrsidan rivstartade Kristianstad GK:s doldis Hampus Nilsson med en strålande 66:a första dagen, och ledde därmed tävlingen. Hampus gjorde bland annat TVÅ eaglar under de första 18 hålen. Andra rundan i dag gick tyngre, inte minst genom två dubbelbogens i rad halvvägs genom varvet, och Hampus halkade ned till (just nu) en delad 17:e plats.
I toppen har istället en annan lokal spelare stigit fram: Araslövs Åke Nilsson har inlett tävlingen 69 + 69, och ligger därmed tvåa, bara ett slag bakom Oscar Lengdén från Rya på -7.  (Tilläggas ska kanske att eftermiddagsgruppen fortfarande har en hel del hål kvar att spela)

HÄR kan du följa herrarnas tävling.

På damsidan har Sarah Nilsson, Kristianstads GK, hittills presterat ett riktigt bra andravarv, och avancerat rejält i resultatlistan. -4 för varvet, med fem birdies och en bogey innebär att Sarah just nu ligger delad sjua, bara ett enda slag från ledningen.

Storasyster Emma Nilsson, som fortfarande representerar Sölvesborg, ligger precis runt kvalstrecket med + 3 efter 15 spelade hål.

HÄR kan du följa damernas Nordeatävling.