Blogg

Våren är här

Solen skiner utanför fönstret, och under alla skriv- och redigeringsprogram på datorn ligger just nu leaderbordsen från veckans tävlingar på tourerna så jag kan hålla lite koll när jag får en minut över på jobbet. Med andra ord: Det är vår.

Förhoppningsvis blir det också en riktigt härlig golfvår, både lokalt och ute i världen. Noterar att Kristianstad GK:s nyförvärv Oscar Lengdén haft en strålande säsongsstart, med en seger i Spanien och finfin start på veckans Challengetour (efter första speldagen låg den forna Rya-spelaren delad tvåa, sex under par).

På kvällarna blir det istället WGC-tävlingen i matchspel. Dock inte med riktigt samma förtjusning som tidigare år, jag tycker ändringen till gruppspel de tre första dagarna har gjort att tävlingen förlorat mycket av nerven. Har för mig Henrik Stenson var ganska kritisk till upplägget vid tävlingen i fjol, vilket säkert kan vara en anledning till att vår störste golfstjärna avstått årets tävling.

Alex Noren, of Sweden, lines up a putt on the 17th green during the second round of the Arnold Palmer Invitational golf tournament in Orlando, Fla., Friday, March 17, 2017. (AP Photo/Phelan M. Ebenhack)

Alexander Noren. Foto: TT

Ende svensken på plats är därmed Alex Norén – men han har å andra sidan redan avancerat till helgens spel efter två spelade matcher. Så jo: Det lär nog inte gå att undvika att man följer tävlingen hela vägen det här året också. Även om upplägget blivit tråkigare.